viernes, 30 de abril de 2010
ESCOLA TIC 2.0
LES TIC I LA FAMÍLIA
jueves, 29 de abril de 2010
APRENDRE A UTILITZAR EL RATOLÍ A EDUCACIÓ INFANTIL
Hem descobert aquesta pàgina web que creiem molt interessant! Es tracta d'una web amb activitats per a que els nens petits aprenguin a utilitzar el ratolí. Hi han activitats per controlar la direcció del moviment del cursor, per aprendre a clicar i a clicar arrastrant. Les activitats són molt senzilles i estàn molt bé per als alumnes que s'inicien en l'ús dels ordinadors.
Si cliqueu a sobre del títol "educación INFANTIL" que surt a la pàgina d'inici podreu trobar l'índex d'activitats.
miércoles, 28 de abril de 2010
FESTIVAL SÓNARKIDS!
El famós Festival Internacional de Música Avançada i Art Multimèdia SÓNAR arriba també al públic infantil amb SÓNARKIDS! El festival es celebrarà els pròxims dies 12 i 13 de juny de 2010 a Barcelona.
El festival oferirà concerts de música actual i experiències creatives amb tallers, dances, teatres i moltes activitats adaptades al més petits.Moltes d'aquestes activitats estan pensades per a que pares i fills puguin participar conjuntament i estan dirigides per nombrosos artistes que compataran també amb el suport de monitors especialitzats.
Música, art i tecnologia són els pilars bàsics d'aquestes jornades pensades per a que pares i fills aprengin gaudint de manera original i motivadora.
martes, 27 de abril de 2010
PER CONVENCER-NOS UNA MICA MÉS!
Ha passat que alguna vegada ens hem plantejat si la utilització de les PDI a les aules d'Educació Infantil pot resultar igual de beneficiosa que per als cursos de Primària. La veritat és que cada vegada estem més convençudes que les PDI són un recurs més que útil per als nens d'aquesta etapa. Només cal mirar aquest vídeo! Mireu com els nens de l'escola CEIP Al-Kazar de Murcia fan nombroses activitats amb aquestes pissarres. I fins i tot diuen tenir un blog i una Wiki!
sábado, 24 de abril de 2010
UN MÓN DE PLASTILINA
Xafardejant una mica per la xarxa ens hem topat amb una web prou interessant.
A la web podem trobar llibres virtuals sobre manualitats que es troben dividits per temàtiques (fantasia, historia, dinosaures, etc.), explicacions i vídeos per fer diferents figures amb plastilina i moltes imatges que ens poden ajudar a tenir una pila d’idees.
Si voleu visitar el món de plastilina, premeu aquí!
viernes, 23 de abril de 2010
COM EXERCITAR LA CREATIVITAT DEL NOSTRE ALUMNAT? KID PIX
Sí, amb el Kid Pix ho poden fer!
El Kid Pix és un programa que permet al nen crear les seves pròpies produccions artístiques.
Podem dir que fomenta la creativitat de l’alumne, ja que comença amb una pantalla en blanc on es troben tot un seguit d’eines de dibuix que el nen pot utilitzar per a fer la seva creació: llapis, goma, pinzells, etc.
A més, aquest programa integra sons.
Al obrir el programa Kid Pix, se’ns ofereix utilitzar més d’una aplicació:
Teleloca: permet veure animacions digitals.
De pel·lícula: conté animacions i permet crear pel·lícules.
Kid Pix: permet dibuixar i pintar.
Desfilada d’ imatges.
Movisellos.
Titelles digitals: aquesta aplicació permet controlar titelles a través del teclat, la seva utilitat és crear teatres digitals per nens.
Aquesta eina presenta tot un seguit d’activitats, és a dir, no només es pot fer “dibuix lliure” sinó que també permet fer creacions a partir de segells de dibuixos, barrejar imatges, barrejar colors, etc.
Kid Pix ens presenta també el “mode menuts” on es pot fer servir per els més petits ja que només presenta les eines més principals del programa.
Amb el KidPix es poden realitzar milers d’activitats per tal de desenvolupar les capacitats i objectius integrats al currículum.
La manera més fàcil i productiva de fer créixer o desenvolupar la creativitat del nen és, al nostre parer, la pròpia i lliure experimentació.
Per això cal que nosaltres, com a mestres, posem a l’abast tot un seguit d’eines per a potenciar aquest fet, per això crèiem molt útil aquesta aplicació, ja que l’alumnat per ell mateix pot realitzar moltes activitats i totes de caire diferent utilitzant no només el llapis i el pot de pintura, per exemple.
Aquí us deixem un vídeo molt interessant sobre el KidPix Deluxe 4 per a escoles. Només l'hem trobat en anglés...tot i així esperem que us sigui útil!
"RADIO SCHOOL" A ZAMBIA
DIADA DE SANT JORDI
Si volem fer activitats una mica més artístiques, sempre podem obtar per l’elaboració de roses, un punt de llibre, elaborar amb la classe un conte propi, etc.
- Per fer ROSES DE SANT JORDI necessitarem:
una ouera de cartró
pintura verda (aquarel.les o témperes)
paper de seda vermell i verd
filferro
una canya de refresc
cola
Tisores
Primer de tot, tallarem la ouera i la pintarem de verd. Mentre s'asseca, tallarem el paper de seda amb una amplada d'uns 5-8 cm, i la començarem a enrotllar fent que quedi desigual... lligarem la part d'abaix amb el filferro. quan la pintura de la ouera està seca, farem un foradet a la part de baix, i hi passarem el filferro, que enrotllarem a la canyeta. Llavors tallarem el paper de seda verd, amb tires d'in c. més o menys, que enrotllarem amb l'ajuda de la cola a la canyeta, i Ja Éstà!!! Una Rosa de Sant Jordi preciosa i feta pels nens!!! S'ho passaran molt bé!!!
viernes, 16 de abril de 2010
EL TREBALL PER RACONS A L'EDUCACIÓ INFANTIL
ELS QUADERNS VIRTUALS, UNA FORMA D'UTILITZAR ELS RECURSOS TRADICIONALS AMB LA TECNOLOGIA
és un projecte desenvolupat al Departament d’Educació de Catalunya que consisteix en una sèrie d’aplicacions que permeten tenir en format digital els quaderns d’exercicis tradicionals. D’aquesta manera, el professorat pot crear recursos didàctics multimèdia per treballar els diferents continguts amb l’alumnat.
En la següent direcció electrònica trobem la biblioteca plena de quaderns!
http://clic.xtec.cat/qv_biblio/act_list.jsp
En aquesta biblioteca digital podem cercar els quaderns d’activitats segons l’àrea, l’idioma, el nivell, l’autor, el títol o la descripció. Actualment, en la pàgina oficial de Quaderns Virtuals de XTEC, podem trobar 187 quaderns. Una vegada clicat un dels quaderns, ens apareix una finestra que ens informa sobre els continguts que es treballen, a quin àrea i nivell educatiu pertany i en qui idioma està. Si ens interessa, el podem descarregar , guardar-lo a l’ordinador, i ja està llest per treballar-lo amb els alumnes!
La pàgina web es va actualitzant molt sovint, per la qual cosa sempre podem trobar materials nous. D’altra banda, aquesta també ens ofereix una secció plena de documents d’interès relacionats amb els Quaderns Virtuals, on podem trobar articles, cursos i tutorials i ponències presentades a congressos i seminaris relacionats amb l’educació.
Aprofitant que avui és Sant Jordi, aquí us deixem un exemple d'un Quadern Virtual que hem trobat força interessant per treballar aquesta Diada amb els alumnes d'Educació Infantil!
Els nens poden aprendre més ràpid utilitzant la tecnologia!!
Navegant per la xarxa hem trobat una noticia força interessant! Aquesta ens explica que fa uns mesos es va realitzar un projecte per investigar els avantatges de la tecnologia en els nens de 3 anys. El projecte va ser dut a terme entre la empresa multinacional Toshiba i l’escola La Salle i els resultats són molt positius, ja que es comprova una millora notòria del rendiment escolar i un treball molt més còmode per part del mestre.
Això ens demostra que les tecnologies són uns recursos que hem d’aprofitar al màxim, ja que formen part de l’actualitat de la nostra activitat docent i ens ajudaran a aconseguir una millora en la qualitat educativa.
Si voleu llegir la notícia sencera, aquest és l’enllaç!
http://educacion2.com/556/los-ninos-pueden-aprender-mas-rapido-utilizando-la-tecnologia/
IDEES PER SANT JORDI
viernes, 9 de abril de 2010
VISITA A L'EXPODIDÀCTICA 2010
LA PISSARRA DIGITAL INTERACTIVA
Aquest recurs pot arribar a ser molt útil a l’hora de treballar múltiples recursos a l’aula, ja que permet treballar continguts digitals en un format idoni per treballar en grup i permet al mestre fer explicacions mostrant exemples i pautes directament des de l’ordinador, inclòs a distància. Aquest nou sistema d’aprenentatge, però, requereix una formació didàctica específica per part del mestre, ja que sinó és probable que no es sàpiguen utilitzar al màxim les possibilitats que ofereix.
Alguns videos interessants que hem trobat a la xarxa referents a la utilització de les PDI son els següents:
Tot i que pot semblar que la PDI no és un recurs apropiat per a treballar amb alumnes de l’Educació Infantil, el cert és que existeixen infinitat de recursos per treballar el continguts de l’etapa mitjançant aquesta pissarra. Hi ha programes educatius, fitxes digitalitzades, contes i activitats de lecto-escriptura i lògica matemàtica molt útils per treballar amb els infants. Buscant per la xarxa hem trobat aquesta pàgina la qual creiem molt interessant: