Feeds RSS
Feeds RSS

viernes, 23 de abril de 2010

"RADIO SCHOOL" A ZAMBIA

Fa ja uns dies vam tenir l’honor de rebre a la nostra classe de Noves Tecnologies Aplicades a l’Educació a una conferenciant polaca, la Maria Kreft. La Maria va estar un temps vivint a Zambia, concretament al poble de Chikuni. Va viure en aquest poble mentre treballava en la comunitat educativa i ens va explicar una pila de coses increïbles sobre l’ensenyança en aquest país. Primer ens va situar una mica en el context. Ens va explicar que el 80% de la població de Zambia viu amb menys d’un dòlar americà i que l’economia del país es basa principalment en l’agricultura de subsistència.

Donat que és un país molt desfavorit, la ràdio educativa és gairebé l’únic mitjà d’aprenentatge. Els nens tenen un llapis i una llibreta per a tot el curs, i a vegades han d’aprendre a llegir i escriure al terra perquè no tenen altres suports. La ràdio, nascuda del projecte educatiu “Radio School”, és engegada cada dia per uns mestres voluntaris que imparteixen les seves classes a partir de les explicacions que dona la ràdio. Cada dia escolten durant 30 minuts les explicacions de les diferents matèries que aborden el currículum (10 minuts matemàtiques, 10 minuts ciències socials i 10 minuts llengua). 30 minuts abans de l’emissió del programa de la ràdio i durant 30 minuts una vegada a acabat, els mestres estableixen converses amb els infants per parlar sobre els diferents continguts. Aquesta ràdio és una eina totalment senzilla que funciona carregant-la diàriament amb energia solar o eòlica.

La utilització de la ràdio educativa ha donat múltiples resultats positius, però sobretot permet que molts més infants tinguin accés a l’educació. Una prova més de que la tecnologia afavoreix notablement l’accés al coneixement i permet facilitar la tasca educativa dels docents.

No hay comentarios:

Publicar un comentario