Feeds RSS
Feeds RSS

viernes, 23 de abril de 2010

COM EXERCITAR LA CREATIVITAT DEL NOSTRE ALUMNAT? KID PIX


¿Poden els nens dibuixar “lliurement” utilitzant l’ordinador?

Sí, amb el Kid Pix ho poden fer!

El Kid Pix és un programa que permet al nen crear les seves pròpies produccions artístiques.

Podem dir que fomenta la creativitat de l’alumne, ja que comença amb una pantalla en blanc on es troben tot un seguit d’eines de dibuix que el nen pot utilitzar per a fer la seva creació: llapis, goma, pinzells, etc.

A més, aquest programa integra sons.

Al obrir el programa Kid Pix, se’ns ofereix utilitzar més d’una aplicació:


Teleloca: permet veure animacions digitals.

De pel·lícula: conté animacions i permet crear pel·lícules.

Kid Pix: permet dibuixar i pintar.

Desfilada d’ imatges.

Movisellos.

Titelles digitals: aquesta aplicació permet controlar titelles a través del teclat, la seva utilitat és crear teatres digitals per nens.


Aquesta eina presenta tot un seguit d’activitats, és a dir, no només es pot fer “dibuix lliure” sinó que també permet fer creacions a partir de segells de dibuixos, barrejar imatges, barrejar colors, etc.

Kid Pix ens presenta també el “mode menuts” on es pot fer servir per els més petits ja que només presenta les eines més principals del programa.

Amb el KidPix es poden realitzar milers d’activitats per tal de desenvolupar les capacitats i objectius integrats al currículum.

La manera més fàcil i productiva de fer créixer o desenvolupar la creativitat del nen és, al nostre parer, la pròpia i lliure experimentació.

Per això cal que nosaltres, com a mestres, posem a l’abast tot un seguit d’eines per a potenciar aquest fet, per això crèiem molt útil aquesta aplicació, ja que l’alumnat per ell mateix pot realitzar moltes activitats i totes de caire diferent utilitzant no només el llapis i el pot de pintura, per exemple.


Aquí us deixem un vídeo molt interessant sobre el KidPix Deluxe 4 per a escoles. Només l'hem trobat en anglés...tot i així esperem que us sigui útil!



També us mostrem un exemple d'un treball fet amb KidPix per alumnes d'Educació Infantil:

No hay comentarios:

Publicar un comentario