Feeds RSS
Feeds RSS

viernes, 9 de abril de 2010

LA PISSARRA DIGITAL INTERACTIVA


La PISSARRA DIGITAL interactiva és l’última tecnologia en material escolar. Consisteix en un ordinador multimedia connectat a la xarxa i un projector que mostra les imatges en una pissarra interactiva. Els elements projectats en la pissarra provenen de l’ordinador i es poden controlar a través d’aquesta, ja que es pot escriure directament a sobre del tauler o es poden controlar els programes informàtics a través d’un punter. Aquest punter té una mena de sensor en un cantó de la pissarra que detecta el moviment, la qual cosa permet moure’l per la pissarra com si fos el ratolí.


Aquest recurs pot arribar a ser molt útil a l’hora de treballar múltiples recursos a l’aula, ja que permet treballar continguts digitals en un format idoni per treballar en grup i permet al mestre fer explicacions mostrant exemples i pautes directament des de l’ordinador, inclòs a distància. Aquest nou sistema d’aprenentatge, però, requereix una formació didàctica específica per part del mestre, ja que sinó és probable que no es sàpiguen utilitzar al màxim les possibilitats que ofereix.

Alguns videos interessants que hem trobat a la xarxa referents a la utilització de les PDI son els següents:


La PDI a Educació Infantil

Tot i que pot semblar que la PDI no és un recurs apropiat per a treballar amb alumnes de l’Educació Infantil, el cert és que existeixen infinitat de recursos per treballar el continguts de l’etapa mitjançant aquesta pissarra. Hi ha programes educatius, fitxes digitalitzades, contes i activitats de lecto-escriptura i lògica matemàtica molt útils per treballar amb els infants. Buscant per la xarxa hem trobat aquesta pàgina la qual creiem molt interessant:


Conté les últimes novetats en tecnologies, materials descarregables, fòrums de debat i ofereix cursos de formació per a tots aquells professionals que vulguin aprofundir en la utilització de les TIC en les seves pràctiques educatives. Si us interessa això últim, la pàgina http://www.aprenderconsmart.org/ també ofereix cursos de formació per als usuaris registrats.

No hay comentarios:

Publicar un comentario