Feeds RSS
Feeds RSS

viernes, 12 de marzo de 2010

FIRA D'EDUCACIÓ I EXPODIDÀCTICA!

FIRA D'EDUCACIÓ I EXPODIDÀCTICA



Del 18 al 20 de Març torna la fira EXPODIDÀCTICA, una fira que es fa cada dos anys organitzada pel departament d'educació i que posa a l'abast recursos pedagògics i metodològics per a millorar i innovar la pràctica educativa.

Lloc: Recinte Montjuïc de Barcelona.

La fira estarà dividida en quatre sectors:

TIC (Tecnologiess de la Informació i la Comunicació)
Llibres
Equipaments i materials per a l'aula
Serveis i equipaments per a centres escolars

viernes, 5 de marzo de 2010

MÀ DE CONTES










QUE ÉS?

Una mà de contes és un aplicatiu generat per un canal de televisió català que pretén acostar als nens a la literatura infantil d'una manera molt senzilla per a ells: a la mateixa que s'escolta la història del conte, un artista va reproduïnt la història amb diferents materials i tècniques plàstiques.






ESTRUCTURA

El programa una "Mà de contes" conté un centenar de contes i està dividit en tres apartats:

- Els relats, amb possibilitat d’elecció segons:

L'ORIGEN GEOGRÀFIC: - L’autor, el personatge, l’il·lustrador o les tècniques de creació.

TALLER DE DIBUIX: - retalla i enganxa, subtitulat;


EL BLOG DEL PROGRAMA, on es van escribint notícies referents a les novetats del programa.



PREMIS I MENCIONS ESPECIALS AL PROGRAMA

El programa una mà de contes va estar guardonat l'any 2007 amb el Premi Nacional de Cultura en la modalitat d'audiovisual.


L'any 2009 el programa va rebre el Prem LLETRA als "Premis Literaris de Girona 2009, destacant així la seva pàgina web realitzada arreu del món i en qualsevol llengua per mostrar o promocionar la literatura catalana a Internent.


El 28 de maig de 2009, l’Associció professional d'il·lustradors de Catalunya (APIC), per setè any consecutiu, ha reconegut el treball dels artistes plàstics que treballen al nostre país amb l’entrega dels Premis Junceda.
L’APIC ha concedit el Premi Junceda d’Honor al programa de TV3 Una mà de contes. El premi ha estat recollit pel creador i director del programa, Manuel Barrios.


Aquest 2010, el programa una mà de contes ha estat convidat pel Museu Nacional D'art de Catalunya amb el motiu de l'exposició "convidats d'honor".

PETITES HISTÒRIES


QUE SÓN?
Les Petites històries són un conjunt de relats que es formen a partir d’imatges. El programa et dona a escollir entre 3, 6 i 9 imatges predeterminades.L’activitat està pensada perque sigui l’alumne qui la cronstrueixi. L’extensió de la història no té límits, depén de la imaginació de l’alumne o del creador.
Es tracta d’un tipus d’activitat que pot ser adaptada per a quasevol nivell educatiu i a més pot ser aplicada en diferents llengües.


ESTRUCTURA
1- Escollir el número d’imatges que volem utilitzar
2- Escolir la temàtica del nostre conte dins una llista predeterminada.
3- Posar títol a la nostra història
4- Triar les imatges segons l’ordre en que volem que surtin
5- Escriure sota de cada imatge el text del conte.
6- Per finalitzar, podem gravar el conte amb veu, guardar el conte en format PDF o imprimir-ho.


FONS PEDAGÒGIC
L’alumne és un subjecte actiu, partcipa posant-hi en pràctica els seus coneixements i la seva imaginació per poder donar sentit a allò que està creant.
L’alumne compren el significat i la relació de les imatges amb el text de manera implícita i explicita i fa partícpes als altres de les intencions que pot amagar darrera.